top of page
Nedavno objavljeni

Tečaj iz ultrazvuka u oftalmologiji u Kliničkoj bolnici Sveti Duh


Poslijediplomski tečaj trajne izobrazbe liječnika 1. kategorije Ultrazvuk u oftalmologiji održan je 22. ožujka 2013. u Kliničkoj bolnici Sveti Duh u organizaciji Medicinskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Klinike za očne bolesti Kliničke bolnice Sveti Duh. Voditelj tečaja bila je doc.dr.sc. Biljana Kuzmanović Elabjer, a suvoditelji doc.dr.sc. Mladen Bušić i doc.dr.sc. Damir Bosnar. Na tečaju je sudjelovalo ukupno 120 sudionika iz Hrvatske i inozemstva.

U prvom dijelu tečaja polaznici su imali priliku čuti izlaganja domaćih oftalmologa ultrasoničara, te prof.dr.sc. Rudolf Guthoff, vodećeg svjetskog stručnjaka iz tog područja, koji je u svojim predavanjima dao prikaz ultrazvučne dijagnostike orbitalnih lezija i visokofrekventnog ultrazvuka u bolestima prednjeg segmenta oka. Drugi, praktični dio tečaja, bio je prilika da svi polaznici nauče indikacije, tehniku i sve ostale bitne aspekte dijagnostičke uporabe ultrazvuka u oftalmologiji.

Tijekom tečaja predstavljen je sveučilišni udžbenik Atlas ultrazvuka ultrazvučni prikaz patoloških stanja oka i orbite, prvi takve vrste u Republici Hrvatskoj, kojemu su glavni urednici Biljana Kuzmanović-Elabjer, Mladen Bušić i Damir Bosnar. Svaki polaznik tečaja Atlas je dobio na poklon.


Arhiva
Prati nas
  • Facebook Basic Square
bottom of page