top of page
Nedavno objavljeni

Liječenje bolesti rožnice crosslinking-om/ Treating Corneal Diseases with Corneal Cross-Linking (CXL

Updated: Apr 7, 2020


Liječenje bolesti rožnice

Drage kolegice i kolege,

zadovoljstvo mi je pozvati Vas u ime Sekcije za kontaktne leće HOOD-a na tečaj koji će se održati u subotu 30. ožujka 2019. u hotelu Dubrovnik u Zagrebu s početkom u 9.30 sati.

Tema sastanka je liječenje bolesti rožnice crosslinking-om a glavninu predavanja održat će jedan od trenutno vodećih svjetskih stručnjaka u ovom području profesor Farhad Hafezi sa Sveučilišta u Ženevi na engleskom jeziku.

Crosslinking kolagena rožnice danas je jedini dokazano učinkovit i siguran način liječenja ektazija rožnice oka. Iako je postupak poznat već 20 godina, posljednjih godina svjedoci smo naglog napretka i proširenja njegovih indikacija.

Polaznici će u prvom dijelu tečaja biti upoznati s osnovama crosslinking-a te s prednostima i nedostacima različitih protokola u liječenju ektazija rožnice. Profesor Hafezi predstavit će aktivnosti i iskustva u radu zaklade "Light for Sight" s posebnim naglaskom na prepoznavanje skupina pacijenata s povećanim rizikom i važnost ranog probira za očuvanje vida kod pacijenata s keratokonusom.

U drugom dijelu bit će riječi o novim rezultatima primjena Crosslinking-a za druge indikacije, posebice u liječenju infekcijskog keratitisa. Nakon predavanja predviđen je svečani domjenak.

Za tečaj se ne plaća kotizacija i bit će bodovan s 11 bodova od strane Hrvatske liječničke komore. O detaljima programa tečaja obavijestit ćemo Vas naknadno.

Molim Vas da se za tečaj prijavite na https://www.otours.hr/lijecenje-bolesti-roznice-crosslinking-om

Sva dodatna pitanja možete poslati elektronskom poštom na ruza.barisic@otours.hr ili na broj O Tours PCO d.o.o. 014831444.

S poštovanjem,

Ksenija Ćuruvija-Opačić

Predsjednica Sekcije


Arhiva
Prati nas
  • Facebook Basic Square
bottom of page