top of page
Nedavno objavljeni

5. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ O GLAUKOMU GLAUCOMA CODES

Updated: Apr 7, 2020


Poštovane kolegice i kolege, sukladno najnovijim uputama Kriznog stožera Ministarstva zdravstva RH i Nacionalnog kriznog stožera o postupanju organizatorima događanja, obavještavam Vas da je 5. međunarodni simpozij Glaukoma Codes, planiran za 14. ožujka 2020. godine u Hotelu Academia, Tkalčićeva 88, u Zagrebu - odgođen.

O novom terminu bit ćete naknadno obaviješteni. Ovim putem svim kolegicama i kolegama iskazujem punu podršku i želim dobro zdravlje, s obzirom na odgovornost i rizik posla koji svakodnevno nosimo, a posebno na ulogu koju imamo u ovako ozbiljnoj epidemiološkoj situaciji. Uime organizacijskog odbora simpozija, prof. dr. sc. Mia Zorić Geber

 

Poštovane kolegice i kolege,

''Tehnologija u službi glaukoma''

tema je ovogodišnjeg

5. međunarodnog simpozija

Glaucoma Codes.

Iako postoje brojne teorije o njegovu nastanku, patofiziologija glaukoma još nije razjašnjena, a intraokularni tlak jedini je čimbenik rizika na koji možemo terapijski djelovati. Stoga je rano prepoznavanje nastanka ove bolesti, ali i praćenje njezine progresije, iznimno

važno u našem radu.

Vrtoglavi napredak sofisticirane tehnologije koja je u službi glaukoma dovodi nas, nerijetko, u različite dileme. Pripadaju li funkcionalne i strukturalne promjene vidnog živca glaukomskoj optikoneuropatiji ili ne? Kada i koliko trebamo vjerovati tehnologiji? Koliko je nalaz pouzdan? To su pitanja koja nam se svakodnevno nameću i o kojima ćemo zajedno raspravljati.

Ove godine pozivamo Vas da se okupimo 14. ožujka (subota) na ugodnom stručnom druženju, u dvorani Hotela Academia ul. Ivana Tkalčića 88, Zagreb.

Doc. dr. sc. Mia Zorić Geber


Arhiva
Prati nas
  • Facebook Basic Square
bottom of page