top of page
Nedavno objavljeni

OTVOREN NATJEČAJ EUROPSKOG GLAUKOMSKOG DRUŠTVA ZA SUBSPECIJALIZACIJU IZ GLAUKOMA (EGS-FEBOS)

Poštovane kolegice i kolege,


do 15. veljače 2024.g. otvorene su prijave za "EGS Europe Wide Glaucoma Fellowship projekt" čiji je cilj ujednačavanje edukacije o glaukomu i kvalitetne skrbi glaukomskih pacijenata diljem Europe.

Projekt  je pokrenut na nacionalnoj razini. EGS identificira i certificira centre za glaukom unutar različitih zemalja članica UEMS-a koji ispunjavaju zahtjeve EGS-a i mogu ponuditi visokokvalitetnu jednogodišnju edukaciju za kandidate iz iste zemlje. U svrhu standardizacije, jednogodišnja EGS nacionalna stipendija temelji se na službenom EGS nastavnom planu i programu.


Stipendija se smatra kontinuiranim razdobljem od najmanje 1 godine kliničke obuke i/ili istraživanja usmjerenog na glaukom provedenim u centru odobrenom od strane EGS-a i pod nadzorom kompetentnog mentora (voditelj/supervizor programa) koji daje smjernice i redovite povratne informacije.


Od kandidata koji su završili EGS Fellowship program očekuje se da polože EBO-EGS Glaucoma Subspecialty Exam ispit unutar 2 godine nakon stipendije.


Sve informacije o programu edukacije, akreditiranim centrima te financijskoj podršci i uvjetima za prijavu dostupne su na web stranici Europskog glaukomskog društva.

 

prof.dr.sc. Mia Zorić GeberKlinika za očne bolesti, KBC Sestre milosrdnice, Zagreb

EGS Accredited Training Centre
Kommentare


Arhiva
Prati nas
  • Facebook Basic Square
bottom of page