top of page
Nedavno objavljeni

Glaucoma Codes


SVJETSKI TJEDAN GLAUKOMA OD 10. DO 16. OŽUJKA 2019. GODINE

Poštovani,

od 2014. godine svake godine aktivno obilježavamo Svjetski tjedan glaukoma organiziranjem nacionalnih kampanja po cijeloj Hrvatskoj. Aktivnosti u Hrvatskoj uvijek su bile ocijenjene kao iznimno uspješne i najveće kampanje među zemljama sudionicama.

Želimo, također, podsjetiti da smo tijekom dana otvorenih vrata u oftalmološkim ambulantama, odjelima i klinikama, ali i na javnim prostorima, provodili javnozdravstvene akcije besplatnog mjerenja očnog tlaka za građane u 24. grada u Hrvatskoj te ih educirali i podijelili edukativne brošure o glaukomu. Održan je velik broj predavanja o glaukomu koja su bila namijenjena građanima, kao i liječnicima obiteljske medicine. Medijske kampanje - koje su uključivale tekstove u dnevnom tisku, edukativne brošure, emisije na radiju i televiziji i potporu poznatih osoba iz javnog života - trebale su „približiti“ glaukomsku bolest hrvatskoj javnosti i ukazati na važnost ranog otkrivanja i pravovremenog liječenja ove bolesti.

Svake godine Svjetski tjedan glaukoma završavamo okupljanjem liječnika na međunarodnom simpoziju Glaucoma Codes koji sadrži predavanja eminentnih stručnjaka iz inozemstva i Hrvatske na temu glaukoma, stručne rasprave, tečajeve i radionice.

I ove godine pridružit ćemo se obilježavanju Svjetskog tjedna glaukoma od 10. do 16. ožujka 2019. godine. Referentni centar za glaukom Ministarstva zdravlja RH i Glaukomska sekcija Hrvatskog oftalmološkog i optometrijskog društva aktivno će poduprijeti obilježavanje ove manifestacije i sudjelovati u realizaciji raznih aktivnosti diljem Hrvatske.

Završno događanje Svjetskog tjedna glaukoma bit će 4. međunarodni simpozij Glaucoma Codes koji će se ove godine održati 16. ožujka 2019. godine u Zagrebu, u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog.

doc. dr. sc. Mia Zorić Geber


Arhiva
Prati nas
  • Facebook Basic Square
bottom of page