top of page
Nedavno objavljeni

6. e-GLAUCOMA CODES SIMPOZIJ

Updated: Mar 3, 2021


REFERENTNI CENTAR ZA GLAUKOM MINISTARSTVA ZDRAVLJA REPUBLIKE HRVATSKE

GLAUKOMSKA SEKCIJA HRVATSKOG OFTALMOLOŠKOG I OPTOMETRIJSKOG DRUŠTVA

Poštovane kolegice i kolege,


kako je glaukom i danas još uvijek izazov u svakodnevnom radu, individualizirani pristup glaukomskom pacijentu put je prema uspješnom liječenju. Ovogodišnji izbor slobodnih tema usmjeren je na najčešće dileme prilikom donošenja odluka u dijagnostici, praćenju i liječenju svakog pojedinog glaukomskog pacijenta.

Kojeg pacijenta trebamo pratiti, a kojeg liječiti i zašto? Zašto neke dijagnostičke metode nisu relevantne u pojedinih pacijenata, dok u drugih jesu? Zašto neke dijagnostičke metode imaju prednost u dijagnostici glaukoma, a druge tijekom praćenja bolesti? Kojem pacijentu započeti liječenje laserom, a kojem kapima - kojim laserom i/ili kojim kapima? Gdje je mjesto neuroprotektivnoj terapiji i koliko znamo o njenoj učinkovitosti? U kojih pacijenata treba odmah započeti „agresivnije“ liječenje i što to znači? Zašto nove, nekonvencionalne kirurške tehnike nisu rješenje za sve glaukomske pacijente?

To su neke od naših svakodnevnih dilema o kojima ćemo nakon predavanja zajednički raspravljati.

Pozivamo Vas da nam se pridružite u subotu 13. ožujka 2021. godine i aktivno sudjelujete u raspravi o svakodnevnim dilemama na ovogodišnjem, nadam se samo još ovaj put, virtualnom, e-Glaucoma Codes 6. međunarodnom simpoziju o glaukomu - završnom

događanju obilježavanja Svjetskog tjedna glaukoma.


U ime organizacijskog odbora simpozija,

prof. dr. sc. Mia Zorić Geber


Sudjelovanje na e-simpoziju bit će bodovano prema pravilima Hrvatske liječničke komore.


Comments


Arhiva
Prati nas
  • Facebook Basic Square
bottom of page